Bejelentkezés fotózásra, tervezés, előkészületek

Fotózásaim a Veszprém Radnóti tér 2-ben lévő FotóExtra Stúdiónkban vagy tetszőlegesen választott szabadtéri helyszíneken történnek. Kérésedre otthonodban is készíthetek családi fotókat. Fotózásra többféleképpen is bejelentkezhetsz: a +3670 628 4396-os telefonszámon és a https://fotoextra.hu/arak-es-jelentkezes/ menüpont alatt a “Válassz csomagot” legördülő menüsoron keresztül is. Ebben az esetben egy automatikus e-mailt kapok a bejelentkezésedről, melyre válaszolok. A telefonos beszélgetés alatt elmondhatod kéréseidet, hogy milyen jellegű fotózást szeretnél, milyen alkalomból kéred, hányan jöttök a fotózásra, milyen háttereket, enteriőrt szeretnél választani. Telefonon célszerű ebben az esetben is időpontot egyeztetnünk, illetve megbeszéljük hogyan készülj elő a fotózásra. Célszerű 3-4 ruhát hoznod magaddal, de a ruhatárunkból is választhatsz ruhákat. Honlapom fotóit megnézve eldöntheted, hogy mely hátterek tetszenek Neked leginkább, így a kiválasztott háttereket már elő tudom készíteni a fotózás időpontjára.  /Pl. jelzed felém, hogy Neked a legjobban a kék háttér és a fehér kastélyszoba tetszik/.

Fotózási csomag választása, Ajándékutalvány rendelése

Fotózási csomagjainkról és Ajándékutalványainkról a https://fotoextra.hu/arak-es-jelentkezes/ oldalamon tudsz tájékozódni, majd a lap alján található “Válassz csomagot” legördülő menünél tudod megrendelni a Neked legjobban tetsző fotózási csomagot illetve Ajándékutalványt. Telefonon keresztül is jelentkezhetsz fotózásra vagy rendelhetsz Ajándékutalványt.
A legördülő menüben Ajándékutalványt választhatsz már 10 ezer Ft-ért, mely utalvány bármely csomagba beszámítható. Rendelésedről egy automatikus e-mailt kapok, melyre 1 napon belül válaszolok. A fotózás pontos időpontját és a részleteket szintén e-mailben vagy telefonon keresztül beszéljük meg. Az Ajándékutalványok névre szólók, így megbeszéljük, hogy az ajándékutalványt kinek a nevére írjam / pl Bakonyi Zsolt és cs. részére vagy pl. Csaba, Kitti és Luca részére/. Az Ajándékutalványt személyesen vagy postázva is kézhez kaphatod. Csak magánszemélyek részére tudok fotózást vállalni, illetve számlát kiállítani. A számlát e-mailben küldöm vagy nyomtatva adom át. Választásod szerint a számla kiegyenlítése történhet utalással vagy készpénzfizetési lehetőséggel.

Öltözék, smink, frizura

Sokan kérdezitek, hogy mit vegyetek fel a fotózásra. Azt szoktam javasolni, hogy hozzatok magatokkal 4-5 ruhát, melyek között lehet elegáns vagy lazább ruha is, akár farmert és pólót is felvehetsz. A feliratos ruhákat kevésbé tartom jónak különösen mintás háttér előtt. A gardróbunkban különösen szép tüll ruháink vannak kislányok részére 6 hónapos kortól 14 éves korig. A fotózás során a lényeg: mit szeretnél magadról megörökíteni? Az a tapasztalatom, hogy mindenki ragaszkodik a fodrászához és a sminkeséhez. Ha nem sikerül velük időpontot egyeztetned, akkor tudok javasolni Neked ügyes szakembereket. A sminket mindig erősebbre kérd, mint a megszokott tónus, mert a fotókon kicsit halványabbnak látszanak a színek.

Fotók kiválasztása, utómunka, képek átadása

A stúdióban közvetlenül a fotózás után áttöltöm a nyers képeket a laptopomra, melyek közül egyből ki tudod választani a Neked legjobban tetsző képeket. A kiválasztás általában 10 percet vesz igénybe. A képek jelzőszámát leírjuk, melyek szerkesztésre és retusálásra kerülnek. Nyers képeket nem adok át. Az így elkészített digitális fotókat általában 1-2 héten belül webes és nagy méretekben /300dpi kb 30x40cm-es méret/ átküldöm az e-mail címedre. Ezek közül papírképeket is kérhetsz a csomagáron felül, mely papírképek árai a honlapomon fel vannak tüntetve.
Minden kiválasztott fotót alaposan átnézek, szerkesztem, hogy a képkivágás a legideálisabb legyen. A fényeket, kontrasztot javítom, arcot retusálom, illetve a testet kérésre minimálisan vékonyítom, ha kell. Túlzott javítást nem javaslok, ha az nagyon eltérne a valóságtól. Már Kreatív fotóknál is láthatod, de a Fine Art fotóknál jobban érzékelhető, hogy utómunkában olyan különleges extra megoldásokat alkalmazok, melyek egyedivé teszik a fotóimat.

Fotózás – Gyermek, Családi, Portré, Páros fotózás

Érdemes évente legalább egyszer jól felszerelt stúdióban vagy különleges kültéri helyszíneken professzionális fotókat készíttetni családodról, hogy évek múlva igazán minőségi képekről tudjátok visszanézni magatokat. A fotózás időtartamáról a honlapomon a fotózási csomagoknál előzetesen tudsz tájékozódni. A munkafolyamat általában 30-60 percig szokott tartani. Ezen idő alatt kb 50-100 nyers kép készül el. Ha még nincs komolyabb tapasztalatod a fotózás/modellkedés terén, ne aggódj, mert segítek a pózolásban. Elmondom vagy bemutatom hogyan állj, ülj, pózolj a kamera előtt. Van akinél ez könnyebben megy, nem is kell nagyon instruálni, de ha látom, hogy segítenem kell, megtaláljuk azokat a pózokat, amelyek a legelőnyösebbek számodra. Fő, hogy ellazulj és érezd jól magad, mert a természetes lazaság és mosoly visszaköszön a fotókon! Gyerekeknél a könnyed hatású lifestyle stílusú képek a legideálisabbak. Minden esetben segítek a ruhaválasztásban, javaslatokat adok, hogyan tudjuk a legideálisabban összehangolni a ruhák, kiegészítők, hátterek színeit. Családi fotózásnál kutyust is hozhattok!

Lifestyle fotózás

Általában márciustól októberig készítek Lifestyle jellegű fotókat, de télen hóesésben is gyönyörű fotók készülhetnek Rólatok. Nagyon szeretem a meleg barnás-okkeres-pirosas színekben pompázó természeti környezetben készített egyéni vagy családi fotókat, melyek jórészt vidámságról, szeretetről és összetartozásról szólnak. Természetes hangulatú, mosolygós pillanatképek készülnek el sétálgatás közben.

Fine Art fotózás

Egy galériában lévő barokk portréfestmény előtt állva eszedbe jutott már, hogy milyen érzés lenne, ha a falon függő kép Rólad készült volna? Stúdiónkban különleges hatású fotó alapú festményszerű képek készülhetnek Rólad Fine Art /szépművészeti/ stílusban. A fotók készítésénél nem megszokott megvilágítást alkalmazok, majd a fotók hosszabb – 5-6 órán át tartó – grafikai átdolgozásával hozom létre azok különleges hatásait. A fotózásnál a kellékeken és művészi háttereken túl legfőképpen a modell arcán, tekintetén, mozdulatain van a hangsúly.

Üzleti fotózás

Új minőségi portréfotót szeretnél feltenni önéletrajzodba, internetes profilképként vagy vállalkozásod ismertetéséhez? Keress meg és igényes megjelenésű portréfotót készítek Rólad. Üzleti fotóknál elegánsabb ruhákban, zakóban kicsit komolyabb stílusú hivatalosabb fotók készülnek, melyek leginkább kifejezik személyiségedet.

Beauty és Boudoir fotózás

Professzionális egyedi képeken szeretnéd megmutatni magadnak vagy másoknak, hogy mi igazán különleges és szép Benned? Profi megvilágítással különleges kiegészítőkkel igazán érdekes stúdiófotók készülnek Rólad. Beauty fotózásnál magazinba illő különleges divatfotókat készítünk, Boudoir fotózásnál pedig akár visszafogottabb vagy szexibb ruhadarabokban, fehérneműkben hangsúlyozzuk a képeken nőiességedet. Javaslom, hogy hozz magaddal lengébb ruhákat, csipkés vagy selyem köntösöket, bodykat és fehérneműket, illetve akár több nagyobb inget, bő pulóvert is.

Újszülött és Babafotózás

Újszülött fotózásra már gyermeked megszületése előtt 2 hónappal foglald le a várható fotózási időpontot. Újszülött fotózásra az első két hét a legalkalmasabb /kicsit jobb a második hét/, amikor a babáddal már összeszoktatok és el kezdett kialakulni a napi rutinotok. Ilyenkor már általában tudni fogod, hogy várhatóan mikor fog a kis csöppség mélyen aludni; persze nem kell feltétlenül alvós képeket készítenünk. Otthonodban is készülhetnek a fotók vagy a stúdióban is, ahol kellékekkel várlak Benneteket a babafotózásra. Fotózás előtt a stúdióban is megetetheted a babát. Ha beteg a baba természetesen van lehetőség foglalási időpontot módosítani. Hihetetlen gyorsan változnak és megnőnek a kis csöppségek. Ne hagyd elveszni és örökíttesd meg a szebbnél szebb pillanatokat évről évre!

Kismama fotózás

Az egyik legcsodálatosabb időszak a nők életében a babavárás időszaka. A 28. hét után érdemes jönnöd fotózásra /bejelentkezni már a 4-5. hónapban célszerű/, hogy egészen gömbölyű pocakkal készüljenek a fotók Rólad és születendő gyermekedről. Képzeld el milyen csodás érzés lesz majd később gyermekeddel együtt nézegetni azokat a fotókat, melyeken megmutathatod neki  hogy  “hol is lakott korábban”.

Jegyes fotózás, Kreatív fotózás, Esküvői fotózás

Lánykéréskor szeretnétek, ha az önfeledt boldog pillanataitok megörökítésre kerülnének? Jelentkezzetek be hozzám egy kb 1,5 órás fotózásra, melynek helyszínét elképzeléseitek alapján választjuk ki. Az esküvő előtti kreatív fotózás hangulata hasonló, de ez már a nagy esemény előtt egy kis főpróba.  A fotózás időpontját célszerű, ha nem az esküvő délelőttjére tervezitek, hiszen ily módon oldottabb hangulatban készülhetnek el a képek.
Az egyik legfantasztikusabb életesemény, mikor kimondjátok egymásnak a boldogító igen-t. Ezt a különleges napot a készülődéstől a polgári és templomi esküvőn  keresztül a tortavágásig  megtiszteltetéssel örökítem meg számotokra. Személyes találkozó kapcsán megismerem elképzeléseiteket és egyeztetjük egyedi igényeiteket.

Rendezvényfotózás

Nagyobb üzleti rendezvényeken, gálákon, díjátadókon, céges partikon vagy kisebb családi összejöveteleken, születésnapokon, évfordulókon megörökítem a legfontosabb és legszebb pillanatokat. Javaslom, hogy az esemény előtt legalább 2-3 hónappal korábban foglalj időpontot a fotózásra.

Ingatlan fotózása, vállalkozásod bemutatása

Eladásra kínált ingatlanodat/lakásodat/házadat minőségi fotókkal szeretnéd hirdetni? Üzlethelyiségedet, szalonodat és vállalkozásod munkafolyamatait internetes felületeiden igényesen szeretnéd bemutatni? Fontos, hogy a megjelenő  fotók minőségiek legyenek, profizmusodat sugallják, melyekkel sikeresebbé teheted vállalkozásodat.

Kutya és kisállatok fotózása

Általad tetszőlegesen választott helyszíneken szabadtéren vagy FotóExtra Stúdiónkban készítünk kutyusodról /házi kedvencedről/ fotókat. Mi is tudjuk, hogy a kutya családtag. Természetesen kutya-gazdi fotók is készülnek majd Rólatok. Bármilyen kutyáról tudunk jó képeket készíteni. Családi fotózásnál kutyust is hozhattok!

Ha tetszettek a fotóim kövesd facebook és instagram oldalamat, hogy folyamatosan lásd a munkásságomat!
https://www.facebook.com/fotoextra.hu
https://www.instagram.com/fotoextra.hu